Vägvakt och kock

Jag agerade vägvakt under Elitseriesprinten i Norrköping idag och hade bara 200 meter till tävlingsplatsen som var belägen på Kungsgatan/Bergsbron. Först måste jag säga att jag är imponerand av, förstås, världsettan Daniel Hubmann som vann, men även Gustav Bergman, som inte är någon riktig sprinter. Big props to ‘em!

Jag hade en ganska lätt uppgift men ändå en del vinkande av flagga trots avsnitsling på skvallertorget. Två “Jag-tror-jag-äger-stan”-gubbar försökte aggresivitet som taktik men det bet inte på mig!

Följande konversation inträffade med Gubbe nummer 1:
Gubben: – Vafan ni kan inte spärra av här!
Jag: -Jo. Vart ska du?
Gubben: – Jag ska till en restaurang på andra sidan, jag måste förbi!!!
Jag: – Du får åka runt. Där kan man åka runt (Pekar)
Gubben: – Ni kan ju FÖR FAN INTE SPÄRRA AV, JAG HÅLLER PÅ ATT SVÄLTA IHJÄL, JAG SKA ÄTA!!!
Jag viftar lite med flaggan och tecknar att han får vända om och det gör han, i en något för hög fart i fel körriktning. Tydligen svältar han mer än barnen i Afrika, men kör ändå nyaste bilen.

Senare kommer en ny gubbe som försöker smita förbi. Jag ställer mig ivägen och vinkar med flaggan. Han låter sig inte skrämmas av att en 190 centimeters slank och klen orienterare står i vägen utan fortsätter rulla mot mig så jag måste backa några steg för att inte bli överkörd. Då tappar jag nästan tålamodet. Jag går fram till rutan och knackar stenhårt på den och han vevar ner motvilligt. Jag säger “Du får inte köra över här. Du måste köra runt”. Han svarar “JAg bor där borta. 200 meter på andra sidan”. JAg fortsätter “Dom springer där och du får inte köra över”. Precis som han ska börja skrika så kommer en okänd, alkisliknande gubbe och stöttar mig: “Du får väl för fan åka runt som alla andra! Tro inte att du är något för FAAAN!”. Gubben i bilen blir helt röd i ansiktet och åker iväg på en enkelriktad gata.
Sen lugnade det ner sig…

Bara att stå där tog på krafterna så jag har inte gjort många knop efter det förutom min insats i köket. De godaste av de allra enklaste rätterna tillagades utan att knappt behöva göra någonting:

In me lax i ugnen, krydda valfritt. Koka broccoli, stek aubergine och ägg. Skär upp en avokado. Gör en sallad om du vill. Allt tar kanske 10 minuter effektiv arbetstid. + lite till väntetid förstås. Bon appetit!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Vägvakt och kock

  1. Lovisa says:

    200 % FETT: 20 E % mättat. GÖTT!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>